Techniek in Noord-Limburg

Technologie is in vrijwel iedere sector en werkplek niet meer weg te denken. Dankzij onder andere goed opgeleide technici heeft Nederland een sterke concurrentiepositie in de wereld. Bijna 80% van de economische kracht in de regio Noord-Limburg is afkomstig van de maakindustrie en logistiek.

Zuid-Oost Nederland behoort tot de innovatieve topregio's van Europa en heeft een belangrijk aandeel in de economische en innovatieve prestaties van Nederland. De regio is goed voor 35% van de Nederlandse export, 45% van de private uitgaven voor R&D en 55% van de patenten. Ook de Noord-Limburgse ondernemers dragen substantieel bij aan deze percentages.
Hightech bedrijven van wereldklasse zijn gevestigd in deze regio. Op initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging in samenwerking met Ondernemend Venlo, is Techno Valley gecreëerd. Platform voor de hightech maakindustrie die gezamenlijk innovatiekracht versterken en de regio Limburg Noord profileren als sterke hightech regio, met zeer goede opleiding- en carrièremogelijkheden.

Naast Techno Valley organiseert LWV aanvullende initiatieven om technisch talent in de regio te behouden. Met het Techniekplan Limburg wordt via een drietal lijnen gewerkt aan “Voldoende en goed gekwalificeerd personeel ten behoeve van de Limburgse kenniseconomie in de periode 2016-2020”.

Lees alles over bovenstaand in de pdf.