Ondernemingen gezocht „Hightech Systems & Materials“ Duits-Nederlandse samenwerkingsverbanden

Het doel van het nieuwe INTERREG V A-project „Hightech Systems & Materials” is het realiseren van doelgerichte grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen Duitse en Nederlandse ondernemingen en het stimuleren van innovatieve krachten in de regio Rijn-Maas-Noord.

Het project wordt in opdracht van de euregio rijn-maas-noord door het centrum voor innovatie en techniek (ZENIT GmbH) in Mülheim an der Ruhr en het Mikrocentrum in Eindhoven uitgevoerd. 

„Samen innovatiever worden“ 

De betrokken kleine en middelgrote bedrijven in de regio rijn-maas-noord profiteren dubbel en dwars van dit project: in het begin volgt een sterkte-zwakteanalyse, zodat op basis hiervan een nieuwe strategie kan worden bepaald. Vervolgens gaan de adviseurs op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner, die de expertise aanvult. Ten slotte begeleiden de adviseurs de nieuwe partners in workshops om de juiste inspiratie voor innovatieve producten te vinden. Het idee: het betreden van een nieuwe, buitenlandse markt met een nieuw innovatief product is met een partner die de weg op deze markt al kent, makkelijker. 

Wie mag deelnemen? 

Het project richt zich op het midden- en kleinbedrijf uit de regio rijn-maas-noord en specifiek op de volgende drie branches: 

  • Machine- en apparatenbouw / productietechniek 
  • Nieuwe functionele grondstoffen 
  • Fotonica / Nano-elektronica 

Het werkgebied van dit project 

Het werkgebied van dit project is de euregio rijn-maas-noord. In het Nederlandse deel van de euregio zijn dat de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Peel en Maas, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Venlo en Venray. Aan Duitse kant gaat het naast de steden Düsseldorf, Mönchengladbach en Krefeld om de Kreis Viersen, de Rhein-Kreis Neuss, het zuidelijke deel van de Kreis Kleve en de gemeenten Wassenberg en Wegberg. 

De deelname is kosteloos. De ondernemingen besteden alleen tijd aan de stimulering van het samenwerkingsverband en de deelname aan grensoverschrijdende innovatieve workshops. 

Contact

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde bedrijven terecht bij: 

Mikrocentrum 
Michiel Beerens, Telefoon: +31 (0) 40 296 99 22; E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

ZENIT GmbH 
Karina Holtkamp; Telefoon: +49 (0) 208 30004-36; E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Opdrachtgever Euregio Rijn-Maas-Noord; Telefoon: +49 (0) 2161 6985 511; E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.