Ledenbijeenkomst Techno Valley en Land van de Makers

20 mei vond er een bijeenkomst plaats in Château Holtmühle.

Als makers geloven wij in de kracht van creatie. En onze daadkracht wordt steeds meer zichtbaar in Noord-Limburg. In Noord-Limburg zijn 26 marktleiders gevestigd die actief zijn in de maakindustrie. Ja u hoort het goed 26. Daar zijn we trots op!

Ledenbijeenkomst Techno Valley

Daarnaast zijn er nog zeer veel andere essentiële maakbedrijven in onze regio die vooraanstaande producten maken.

 

Kennis delen om te leren

Samen is er veel kennis, kunde en ervaring. Maar er zijn ook altijd veel vraagstukken! En wat is er nou prettiger als samen te komen met gelijkgestemden die eerder met dit bijltje gehakt hebben en je kunnen helpen met vraagstukken als:

  • Lean Manufacturing;
  • Internationale leveringen in onbekendere landen;
  • Inkoop issues;
  • Samenwerkingen starten met bedrijven in de regio.

Zo kom je als bedrijf echt verder zonder het wiel zelf uit te vinden.

 

-Wij produceren. Wij experimenteren.
Wij creëren. Wij zijn het land van de makers.-

 

Graag heten we jou ook welkom om lid te worden van Land van de makers en Techno Valley. Dit kan al vanaf €250,- per jaar voor kleinere bedrijven tot 25 fte, €1000,- voor bedrijven met 26 tot 100 fte en €2500,- voor bedrijven met 101 tot 500 fte.

Heb je interesse? Meld je hier aan.

 

Lucien Bongers licht subsidieplannen Crossroads toe

Het was daarom goed om bijeen te komen. Om elkaar te ontmoeten en te vertellen over enkele prachtige ontwikkelingen alvorens Lucien Bongers - Projectmanager Maakindustrie Crossroads ons zijn plannen presenteerde om de maakindustrie een extra boost te geven. Lucien gaf aan dat hierbij ingezet wordt op 4 pijlers:

  • Imago en personeel;
  • Circulaire producten & productieprocessen;
  • Procesverbetering;
  • Nieuwe technologieën.

Vanuit deze 4 pijlers of flatgebouwen zoals Lucien ze metaforisch benoemde ondersteunt Crossroads gezamenlijke en structuur versterkende initiatieven. Ontwikkelingen waar we allemaal sterker van worden of waar we samen kennis delen, komen in aanmerking voor subsidie. Een goed voorbeeld hiervan is het initiatief van Canon. Canon is bezig om een Lean Academy op te starten. Binnen deze Academy wil Canon haar kennis over processen en ontwikkelingen delen en anderzijds zelf slimmer worden door de inbreng en ervaringen van de deelnemende partijen.

 

Branding Land van de Makers

Het branden van de maakindustrie, het Land van de Makers en de regio Noord-Limburg is cruciaal. De fundering van de maakindustrie is goed opgeleid personeel. De vakmensen die echt het verschil maken. Om verder te groeien hebben we deze vakmensen nodig. Het is van groot belang om de mogelijkheden van de maakindustrie en de regio goed voor het daglicht te brengen. 

In dat licht is het belangrijk dat Roel Sloesen van Stradigi aanwezig is en het Land van de Makers en Techno Valley gaat adviseren in haar positionering en branding. Een item dat door veel deelnemers als zeer belangrijk werd aangestipt aangezien we in deze regio vaker van ons moeten laten horen.

Branding is een onderwerp waar waar we de komende tijd actief mee aan de slag zullen gaan om de maakindustrie in Noord-Limburg nog actiever te gaan promoten én op de kaart te zetten.

Bekijk hier welke bedrijven nu al lid zijn van het Land van de Makers en Techno Valley.

Ledenbijeenkomst techno valley 05