Ontwikkeling bij Rimas dankzij kennisdeling leden Techno Valley

Rimas b.v. uit Beringe, producent van productielijnen, is lid van Technovalley. Met de crisis èn de terugval van de solar-industrie nog in de benen was het duidelijk dat Rimas een aantal strategische stappen moest zetten om zich te versterken. Groeipotentieel omzetten in èchte groei, dus.

Strategiesessie met Techno Valley leden

Strategie is mooi, maar die moet wel kloppen. Hoe kom je er achter of je ideeën kloppen, wat de markt denkt. Wat zijn de ervaringen die anderen hebben.

Technovalley is daar een ideaal platform voor. Bedrijven en mensen uit de maakindustrie, die de noodzaak van een goede strategie begrijpen, die weten wat een ondernemer beweegt en relevante ervaringen hebben.

Dus nodigde Rimas haar Technovalley-collega’s uit om mee na te denken over haar strategie. 19 mei 2015 schoven Addit, WP Haton, Blue Engineering, van Aarsen en MGG bij Rimas aan, samen met het secretariaat van Technovalley en de directie van Rimas om onder begeleiding van William Smit, adviseur bij DBSC, te discussiëren.

Techno Valley een waardevol platform

Startend met een algemene visie op smart industrie werd ingezoomd op de strategie van Rimas voor de komende jaren. Een levendige en uiterst waardevolle discussie was het gevolg. Het onderwerp houdt velen in onze industrie bezig: waar zitten je sterktes, hoe ga je om met de uitdagingen die projecten met zich mee brengen, hoe krijg je de aandacht die essentieel is om te kunnen groeien. Het resultaat van de discussie was erg helder en wordt in de strategie van Rimas geïntegreerd.

Techno Valley heeft zich op dit punt duidelijk bewezen. De maakindustrie in Noord- en Midden-Limburg heeft een platform waar de leden een waardevol netwerk hebben.