Bruynzeel Storage Systems uit Panningen wint tiende Limburg Export Award

De producent van archief- en opslagsystemen kreeg de voorkeur van de vakjury boven de twee andere finalisten ETF Machinefabriek en Montair Proces Technology.

De prijs werd 18 november uitgereikt door Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en werd voor de tiende keer op rij uitgereikt tijdens een live-uitzending op L1 TV. Net als voorgaande jaren was er een geldprijs van 10.000 euro en een kunstwerk voor de winnaar.

Bruynzeel Storage Systems Panningen

Bruynzeel startte zijn activiteiten in 1953 met de productie en verkoop van houten stellingen, later aangevuld met stalen systemen. Anno 2015 levert Bruynzeel met 142 medewerkers state-of-the-art ruimtebesparende opbergoplossingen.

De productie is gevestigd in Panningen, het servicecenter en de showroom in Roermond. Het bedrijf heeft eigen research & development afdeling, besteedt veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en werkt samen met erkende instituten en bedrijven aan innovaties.

Van de omzet wordt 94 procent in het buitenland gemaakt, onder meer in Rusland, het Midden-Oosten en het Verre-Oosten. In negen landen heeft Bruynzeel eigen verkoopteams die vanuit Limburg ondersteund worden. In 50 landen wordt gewerkt met distribiteurs.

Maatwerk

De laatste jaren heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in automatisering en robotisering waardoor maatwerk en snelle levering geborgd zijn. Afgelopen jaar draaide het bedrijf ruim 80 miljoen euro omzet en werden er meer dan 2,2 miljoen legplanken voor archiefkasten geproduceerd. Daarnaast bouwt Bruynzeel kasten voor laboratoria, flexibele kantoorunits en complete opslagsystemen voor onder meer musea en bibliotheken.

In het klantenbestand grote namen zoals het Centre Pompidou in Parijs, het Rijksmuseum in Amsterdam, Birmingham Library in Birmingham, het British Museum, de bibliotheken in Leipzig en Split.

Directeur Igor La Voss: “We produceren dus niet alleen archiefsystemen voor de opslag van documenten. Musea willen hun collectie die niet wordt getoond goed opslaan of tot een ‘open depot’ maken. Bibliotheken er is veel aan gelegen om oude werken en boeken veilig te bewaren.”