Scheuten Glas ontwikkelt geluidsscherm van de toekomst

Donderdag 5 november jl. organiseerde Technovalley Limburg, het platform voor de hightech maakindustrie in de regio, andermaal een ledenbijeenkomst bij Scheuten Glas op Trade Port West in Venlo-Blerick. Bijzondere gast ditmaal was gedeputeerde Twan Beurskens.

Scheuten Glas is een traditioneel maakbedrijf. Om zich te onderscheiden binnen de branche is daarom een duidelijke en innovatieve visie onontbeerlijk. Doel is om de voorkeurspartner te worden en te blijven van o.a. ramen- en deurenfabrikanten, facadebedrijven, glasgroothandelaren en kleien glaszetbedrijven, kortom een brede mix aan afnemers.

De missie van Scheuten Glas is het leveren van kwalitatief hoogstaande glasproducten en –projecten met een ondernemende en innovatieve aanpak. Betrouwbare, snelle en flexibele levertijden zijn hierbij essentieel.

Anno 2015 telt Scheuten Glas 8 productielocaties. Er werken 750 mensen.

Scheuten Glas levert op maat, zoals designglas dat in iedere gewenste kleur in de eigen zeefdrukkerij bedrukt. Eyecatchers langs de snelwegen zijn de glazen geluidschermen. Het marktaandeel in dit segment in Nederland bedraagt 75 %. Men is zelfs bezig met het oprichten van een consortium met o.a. wegenbouwer Heymans. De geluidschermen moeten in de toekomst ook energie gaan opwekken.

Het scherm beperkt geluidhinder voor omwonenden en kan tegelijkertijd duurzame energie opwekken. Hiermee krijgen burgers stillere wegen en duurzame stroom. Deelnemers in het consortium zijn TU Eindhoven, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Solar Energy Application Center (SEAC), Van Campen Industries, Scheuten en  Dutch Space.

Scheuten is deelnemer aan dit pilot project door middel van het beschikbaar stellen van Optisol BIPV modules. Het betreft 2 uitvoeringen: 1 x met mono-facial en 1x met bi-facial pv-cellen. De bi-facial cellen kunnen aan 2 zijden zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. Tijdens het pilot project wordt gemeten hoe groot de opbrengsten in de praktijk zijn per type module.

Projecten:

  • Woonwerktoren Rotterdam(grootste in Nederland)
  • Haga Ziekenhuis Den Haag
  • Glazen entree Kasteelruïne Valkenburg(constructie volledig uit glas, toont aan dat glas geen kwetsbaar maar juist krachtig product is)
  • Ministerie van Financiën Den Haag
  • Moskou: Hoogste kantoorgebouw Europa.
  • ECB Frankfurt
  • WTC New York